Wat doen de Rodenburgen?

Allereerst wat alle Taste!-bewoners doen: hun leven delen met elkaar en wijkbewoners. Pieter-Jan heeft in de afgelopen jaren steeds meer een leidende rol gekregen bij Taste!. Deze rol is te omvattend om als vrijwilliger uit te voeren. Daarom heeft hij zijn baan opgezegd om zich met al zijn tijd en professie in te zetten voor Taste!. Daarvoor is hij in dienst bij Operatie Mobilisatie; een internationale organisatie die zich inzet om ‘vibrant communities of Jesus followers’ (bruisende gemeenschappen van mensen die Jezus volgen) te stichten. Deze organisatie werkt op basis van giften.

Iris en Pieter-Jan doen bij Taste! mee met de verschillende activiteiten en zetten hun talenten in voor de missie van Taste!: mensen laten proeven dat God goed is. Iris werkt in het dagelijks leven als woonbegeleider voor mensen met een verstandelijke beperking bij Stichting Profila. Bij Taste! gebruikt ze haar creativiteit en sociale talent; bijvoorbeeld door het geven van een handletterworkshop of het bedenken en leiden van een kindermoment, maar ook door het onderhouden van contacten en het initiëren van en meebouwen aan activiteiten.

Pieter-Jan zet zijn tijd onder andere in voor inspirerende en leerzame Taste!-Feesten (samenkomsten) voor de jonge geloofsgemeenschap, het meedraaien en leiden van activiteiten als Taste! Friday (het buurtcafé), huiskamerconcerten en avonden waar verhalen verteld worden. Ook het coördineren van activiteiten, zoals Kerst in de Voorhof, Taste! Friday en open maaltijden valt onder zijn verantwoordelijkheid. Daarnaast zet hij zich in voor groeiend discipelschap van buurt- en huisgenoten en het inspireren van andere woongemeenschappen en pioniersplekken. Pieter-Jan onderhoudt contacten met organisaties als de Protestantse Kerk in Nederland, International Church Plants en Operatie Mobilisatie.

Voor al deze taken is hij ten minste drie dagen per week beschikbaar.
Daarnaast zal Pieter-Jan als inspirator, spreker en schrijver het land in trekken. Heb je interesse in boeiende avond voor jouw gemeente of groep over zending dichtbij, zoek je een spreker voor je kerkdienst of een schrijver voor een interessant artikel of essay, neem dan contact op voor mogelijkheden en prijzen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.